Recept: Kokosky z bílků

Každý rok dáváme tipy na jedlé dárky a nejinak tomu bude i letos! Pravá hodnota dárku totiž tkví v nápadu a není nad dárek s láskou vlastnoručně vyrobený ♥

Nechte se inspirovat a připravte vašim blízkým tolik oblíbené kokosky z bílků. Naaranžujete je hezky do Weck skleniček (my zvolili řadu Tulip) a efektní dárek máte hned, tento recept je opravdu jednoduchý.

Ingredience (na 2 plechy):

  • 3 bílky
  • 180 g krupicového cukru
  • 150 - 180 g strouhaného kokosu

Postup:

  1. Misku s bílky a cukrem postavte nad vodní lázeň. Důležité je, aby se voda pohybovala těsně pod bodem varu, ale nijak překotně nevřela a nebublala.
  2. Postupně zahřívejte a pravidelně zamíchejte. Hlídejte, aby se bílky horkem nesrazily.
  3. Až dosáhnete teploty 71 °C, vyšlehejte dotuha. Do vařeného vychladlého sněhu jemně zamíchejte kokos. Nesmí ho být příliš, to by se hmota začala drolit a byla příliš hrubá a suchá. Přestaňte přidávat kokos ve chvíli, kdy je hmota pěkně rozčepýřená. Obecně platí, že čím kvalitnější kokos, tím víc ho těsto pojme.
  4. Troubu předehřejte na 140 stupňů a plechy vyložte papírem na pečení. Lžičkou vykrajujte malé hromádky a ty rovnejte v řadách na plech. Ve vyhřáté troubě pak pečte 15–20 minut do jemného zrůžovění na povrchu. Nechte zchladnout na plechu.
  5. Naplňte do skleniček WECK, ozdobte mašličkou a malé vánoční potěšení je na světě!

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.